loading...

Hetek alatt halt bele betegségébe Usztics Mátyás

loading...

Usztics Mátyás barátja a Blikknek elmesélte, két és fél hónapja még a közös munkán törték a fejükét a színművésszel, aztán Usztics állapota rohamosan romlott.

Vasárnap közölte a család Usztics Mátyás halálhírét. A színművész hatvannyolc éves volt, életének utolsó éveiben az általa alapított Nemzeti Kamara Színházat vezette, illetve könyveket írt.

Pelsőczy László színművész, Usztics kollégája és jó barátja a Blikknek mesélt a terveikről. “Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná.”

Pelsőczy azt mondja, április 9-én már nem érte el Usztics Mátyást, de ekkor még nem gondolt semmi rosszra. “Először arra gyanakodtam, hogy kiutazott az USA-ba, hiszen Az árulóval kanadai és amerikai turnét tervezett. Mivel sokáig nem válaszolt, aggódni kezdtem, és szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt. Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még.”

Forrás: nclcafe.hu

loading...
loading...

Kövess minket a Facebookon

Facebook Like Popup by DART-Creations.com